Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÜNÜSAN, Nurhan
dc.contributor.authorYAVUZ, Semra Gül
dc.date.accessioned2022-01-04T09:14:51Z
dc.date.available2022-01-04T09:14:51Z
dc.date.issued2021-06
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12498/5242
dc.description.abstractBireylerin yeme davranışları üzerine birçok faktör etkili olmaktadır. Bunlardan bazıları da bireylerin duygu durumları ve kaygı düzeyleridir. Bireylerin kaygı seviyesindeki değişim beslenme alışkanlıklarını da etkilemektedir. Bu çalışmada; 18-55 yaş aralığındaki bireylerin kaygı düzeylerinin duygusal yeme davranışları üzerine etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın amacına uygunluğunu belirlemek için bireylerin cinsiyet, yaş, öğrenim düzeyi ve medeni durumu gibi çeşitli değişkenler kullanılmıştır. Araştırma grubunu oluşturan örneklem, betimlemeye dayalı tarama modeli kullanılarak Ankara ilinde yaşayan 232 kişiye uygulanmıştır. Veri toplama aracı olarak Duygusal Yeme, Durumluk ve Sürekli Kaygı ölçeği bireylere uygulanmıştır. Duygusal Yeme ölçeğinin ve alt boyutlarının birbirleriyle pozitif yönde istatistiksel olarak anlamlı bir ilişkisi olduğu bulunmuştur. Duygusal yeme ile Gerginlik Durumlarında yeme arasında diğer alt ölçeklere oranla daha güçlü bir ilişki olduğu görülmüştür (Rho=0.953; p<0.01). Araştırmaya göre duygusal yeme ölçeği ve alt boyutları ile sürekli kaygı ölçeği arasında da pozitif bir ilişki bulunmaktadır. Fakat Duygusal yeme ölçeği ile durumluk kaygı arasında bir ilişki tespit edilememiştir (p>0.05).en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherKTO Karatay Üniversitesien_US
dc.subjectKaygıen_US
dc.subjectBeslenmeen_US
dc.subjectDuygusal Yemeen_US
dc.titleBireylerin Kaygı Düzeylerinin Duygusal Yeme Davranışları Üzerine Etkisinin İncelenmesien_US
dc.typeTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster