Başlık için Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar listeleme
Toplam kayıt 33, listelenen: 22-33
-
Ratio of Serum Levels of AGEs to Soluble Form of RAGE Is a Predictor of Metabolic Syndrome
(2019-06-28)Metabolic syndrome (MetS) is a common metabolic disorder that coexist diseases such as dyslipidemia, hypertension, hyperglycemia, and obesity, that increase the risk for developing type 2 diabetes and cardiovascular disease. ... -
Resveratrol And Its Effects On Diabetes Mellitus
(Journal of Gazi University Health Sciences Institute, 2022-04-30)Diabetes mellitus is a chronic disease that causes complications as a result of insulin resistance, insulin deficiency or the combination of both. It is a public health problem of great importance all over the world due ... -
Roles of the lipid peroxidation by-product 4-hydroxynonenal and reductive power in metabolic syndrome
(2019-04-16)The metabolic syndrome (MetS) is a cluster of three or more risk factors which include high triglycerides, abdominal obesity, high blood pressure, high cholesterol, low HDL, and increased fasting blood glucose. The increase ... -
Sarı Kantaron (H. Perforatum) ve Obezite ile ilişkisi
(2017-09-15)Giriş: Bitkiler, eskiden beri sağlığın korunması ve iyileştirilmesinde yaygın şekilde tüketilmektedir (1). Bitkilerle tedavinin kökeni Çin’e dayanmakta, günümüzde de bitkiler ilaçların %25’inde etken madde olarak ... -
School Psychological Counselors And Their Nutritional Knowledge
(European Journal of Education Studies, 2021)The literature indicates there is a bidirectional relationship between nutrition and psychological health. The purpose of the research is to explore attitudes, perceived barriers and nutrition ... -
Selenium Content of Turkish Foods: A Twenty-Year Review
(KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2021)Selenium is a nutritionally essential trace element majorly obtained from food. The bioavailability of selenium to the food chain depends on soil organic-matter content, pH, and selenium speciation, presence of ions that ... -
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Uyku kalitesi ve Beslenme Alışkanlıklarının Kan Profiline Etkisi
(2017-04-19)AMAÇ: Tüm diyabet vakalarının %85-90’ını oluşturan Tip 2 diyabet (T2DM), oldukça yaygındır, komplikasyonları ve tedavisinin sürekliliği açısından önem arz eden kronik bir rahatsızlıktır. Amacımız, T2DM’li bireylerde uyku ... -
Tıkınırcasına Yeme Bozukluğunda Güncel Yaklaşımlar: Bilinçli Farkındalık ve Yeme Farkındalığı Uygulamaları
(Beslenme ve Diyet Dergisi, 2022-12-21)Tıkınırcasına yeme bozukluğu, obezite ile güçlü bir şekilde ilişkilidir ve obez bireylerde en sık karşılaşılan yeme bozukluklarından biridir. Tıkınırcasına yeme bozukluğu; telafi edici davranışlar ... -
Üniversite Öğrencilerinin Beden Algılarının İncelenmesi
(2016-12-08)AMAÇ: Beden algısı, kişinin kendisini değerlendirmesi ve kendisi ile ilgili görüşüdür. Çalışmanın amacı; Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu üniversite öğrencilerinin beden kitle indeksi ... -
Üniversite Öğrencilerinin Besin Etiketi Okuma Ve Helal Gıda İle İlgili Bilgi Düzeylerinin Saptanması
(2017)Günümüzde gıda sanayisinin gelişmesiyle, bireyler içeriklerini tam olarak bilmedikleri besinleri tüketmektedirler. Çalışmanın amacı; Konya ilinde bulunan bir üniversitedeki öğrencilerin besin etiketi okuma ve helal gıda ... -
Üniversite Öğrencilerinin Probiyotik Süt Ürünleri Tüketimlerinin Değerlendirilmesi
(2016)Amaç: Probiyotikler, yeterli miktarda alındığında konakçının sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalardır. Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinin, probiyotik süt ürünleri tüketimini saptamaktır. ... -
Yetişkin Bireylerde Obezite, Depresyon Ve Duygusal Yeme Davranışı Arasındaki İlişki
(Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, 2020-12)Amaç: Depresif semptomlar obezite ve duygusal yeme ile ilişkili olup, bireylerde vücut ağırlığı artışına sebep olabilmektedir. Çalışmamızın amacı, üniversitede öğrenim gören kadın bireylerin duygusal yeme davranışları, ...