Yayın tarihi için Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar listeleme
Toplam kayıt 33, listelenen: 21-33
-
Yetişkin Bireylerde Obezite, Depresyon Ve Duygusal Yeme Davranışı Arasındaki İlişki
(Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, 2020-12)Amaç: Depresif semptomlar obezite ve duygusal yeme ile ilişkili olup, bireylerde vücut ağırlığı artışına sebep olabilmektedir. Çalışmamızın amacı, üniversitede öğrenim gören kadın bireylerin duygusal yeme davranışları, ... -
Estetik Performans Sporlarının Vücut Ağırlığına Etkisi
(Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, 2020-12)Spor çok eski yıllardan itibaren hayatın içindedir. Mısır’da güreş sporunu tasvir eden örnekler bulunmuştur. Birçok spor dalı ve bu spor dallarında özelleşmiş sporcular vardır. Sporcuların, müsabaka sırasında spor performansı ... -
Bale Dansçılarında Beslenme ve Beslenme Durumuna Etki Eden Faktörler
(Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, 2020-12-30)Spor, tarihi eski yıllara dayanan ve pek çok fiziksel bileşeni içeren, otoritelerce kuralları belirlenmiş aktivitedir. Sporcuların sağlığının sürdürülmesi ve performanslarının gelişmesi ise beslenme ile yakından ilişkilidir. ... -
School Psychological Counselors And Their Nutritional Knowledge
(European Journal of Education Studies, 2021)The literature indicates there is a bidirectional relationship between nutrition and psychological health. The purpose of the research is to explore attitudes, perceived barriers and nutrition ... -
Asprosin and Effects on Glucose Metabolism
(Turkish Journal of Diabetes and Obesity, 2021)Adipokines secreted from adipose tissue, are bioactive substances and have kinds of functions on appetite, energy, lipid, carbohydrate metabolism, regulation of blood pressure, inflammation, etc. One of the adipokines is ... -
Selenium Content of Turkish Foods: A Twenty-Year Review
(KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2021)Selenium is a nutritionally essential trace element majorly obtained from food. The bioavailability of selenium to the food chain depends on soil organic-matter content, pH, and selenium speciation, presence of ions that ... -
Resveratrol And Its Effects On Diabetes Mellitus
(Journal of Gazi University Health Sciences Institute, 2022-04-30)Diabetes mellitus is a chronic disease that causes complications as a result of insulin resistance, insulin deficiency or the combination of both. It is a public health problem of great importance all over the world due ... -
Konya İlindeki Bireylerin Evlilik Kalitesinin Sosyo-Demografik Özellikler Açısından İncelenmesi
(KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2022-08-26)Amaç: Çalışmada evli çiftlerin evlilik kalitesi alt boyutları olan “şefkat, birliktelik/iletişim, tartışma” düzeyleri belirlenmiş ve bu alt boyutlar ile sosyo-demografik özellikler arasındaki anlamlı farklılaşmanın olup ... -
Pandeminin Üniversite Öğrencilerinin Uyku ve Yeme Alışkanlıkları ile Psikolojik İyi Oluşlarına Etkisi
(Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, 2022-10-14)Giriş: Bu çalışma, halen devam etmekte olan pandemi sürecinde üniversite öğrencilerinin beslenme ve uyku düzeninin psikolojik iyi oluşları üzerindeki etkilerini incelemeyi ve değerlendirmeyi amaçlamıştır. Gereç-Yöntem: ... -
Looking at One of The Local Food: Effects Of Etli Ekmek On Type 2 Diabetics
(Journal of Contemporary Medicine, 2022-11-30)Aim: This study was designed and aimed for assessing the effects of etli ekmek on blood glucose, insulin, and serum lipid values of type 2 diabetic patients. Materials and Method: A total of 33 diabetic patients consumed ... -
Health Coming from Pomegranate
(BANDIRMA ONYEDI EYLUL UNIVERSITY PUBLICATIONS, 2022-12-01)Pomegranate, Punica granatum L., a member of the Punicacae family, is an edible fruit known to be used for medicinal purposes from ancient times to the present day, just like many other plants. The roots, flowers, fruit, ... -
Tıkınırcasına Yeme Bozukluğunda Güncel Yaklaşımlar: Bilinçli Farkındalık ve Yeme Farkındalığı Uygulamaları
(Beslenme ve Diyet Dergisi, 2022-12-21)Tıkınırcasına yeme bozukluğu, obezite ile güçlü bir şekilde ilişkilidir ve obez bireylerde en sık karşılaşılan yeme bozukluklarından biridir. Tıkınırcasına yeme bozukluğu; telafi edici davranışlar ... -
Fonksiyonel Bir Besin Olarak Nar
(Selçuk Sağlık Dergisi, 2022-12-30)Punicacae ailesinin bir üyesi olan nar, Punica granatum L., tıpkı diğer pek çok bitki gibi antik çağdan günümüze kadar ulaşan, tıbbi amaçlı olarak kullanıldığı bilinen, yenilebilir bir meyvedir. Narın kökleri, çiçeği, ...