Basit öğe kaydını göster

dc.contributorKESER, Muteber Gizem
dc.contributorUNUTMAZ DUMAN, Emel
dc.date.accessioned2019-07-10T08:28:30Z
dc.date.available2019-07-10T08:28:30Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12498/1060
dc.description.abstractBugün ülkemizde ve tüm dünya’ da salgın hastalık tanımıyla ele alınan, heterojen bir hastalık olan diyabetin en bilinen ve en sık görülen formu tip 2 diyabettir (1). Uluslararası Diyabet Vakfı (IDF) verilerine göre; 2017 yılında tüm dünya’ da 425 milyon diyabetli birey bulunurken 2045 yılında bu sayının 629 milyon kişiye ulaşacağı öngörülmektedir (2). Etiyolojisinde pek çok faktörün etkili olduğu düşünülen tip 2 diyabetin tedavisinin birinci basamağında sağlıklı beslenme ve/veya yanlış beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi ve egzersiz önerilerinin devamlılığı ön plana çıkmaktadır. Tip 2 diyabetli bireylerin beslenme ilkelerine ilişkin pek çok dernek ve otorite tarafından kabul görmüş bazı standartlar bulunmakta fakat fazla kilolu diyabetik bireylerin diyetlerindeki besin örüntüsü ya da oranları konusu hala tartışılmaktadır. Bu çalışmanın amacı obez diyabetik bireylerin diyetlerindeki makro besin ögelerden olan protein ve yağ oranlarının güncel çalışmalar ışığında sağlığa olan etkilerini derlemektir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherKlinik Tıp Bilimlerien_US
dc.subjectDiyabeten_US
dc.subjectBeslenmeen_US
dc.subjectProteinen_US
dc.subjectKilo Kontrolüen_US
dc.titleObez Diyabetik Bireylerin Tıbbi Beslenme Tedavisi Planlarında Yağ ve Proteinen_US
dc.typeMakaleen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster